Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG800PDS306AJB7CR5J3F4

ПГЯЕ „Игор Курчатов” отпразнува 50-годишен юбилей

Дата на публикуване: 15.04.2024
Последна актуализация: 15.04.2024

 

На 11 април се състоя тържество по случай 50-годишния юбилей на Професионалната гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов”, гр. Козлодуй.

„Петдесет години, десетки проекти, стотици успехи, хиляди ученици, безброй научени уроци и създадени приятелства. Равносметката ни е вдъхновение от вчера и мотивация днес, за да имаме всички ние едно по-добро утре.”, с тези думи започна обръщението си към всички гости и присъстващи директорът на училището, инж. Снежина Цветанова.

Професионалната гимназия отбеляза своя юбилей с едноседмична програма, която включваше Ден на отворените врати, представяне на филм, посветен на годишнината, награждаване на ученици, спортен празник.

Гости на тържеството вчера, което се проведе в Дома на енергетика, бяха Зорница Симеонова, заместник-кмет на община Козлодуй, Гергана Василева, началник на отдел „Организационно-методическа-дейност и контрол” в РУО – Враца, Калин Стануков, заместник изпълнителен директор на „АЕЦ Козлодуй” ЕАД, Георги Разложки, заместник изпълнителен директор на ДП РАО, директори на детски градини и училища от общината и други.

Г-жа Симеонова връчи цветя и поздравителен адрес от името на ръководството на община Козлодуй. „За мен е огромна чест да присъствам на 50-годишния юбилей на Професионалната гимназия по ядрена енергетика „Игор Курчатов”, каза заместник-кметът на общината.

https://www.livechatalternative.com/