Z6_PPGAHG8001C6B0QP77BB1I2C66
Z7_PPGAHG8001LQD0Q5EB3TVQ1MD6

Исторически успех за боксов клуб „Златните момчета”

Дата на публикуване: 09.06.2023
Последна актуализация: 09.06.2023

 

От 6 до 10 юни в град Ямбол се провежда Държавен личен шампионат за младежи и девойки. В турнира участват 77 спортни клуба от цялата страна.

Състезателките по бокс Людмила Иванова и Ивана Томова от СК „Златните момчета” донесоха първите в историята на клуба шампионски титли по бокс от републиканско първенство. По пътя до златото и двете са били абсолютно безапелационни и не са оставили никакъв шанс на противничките си.

Людмила Иванова е спечелила златния медал при девойки до 60 кг., като е показала отлична игра. Ивана Томова се е състезавала в тежка категория при девойките, като е спечелила всичките си срещи с нокаут в първия рунд.

„Изключително съм доволен от представянето на нашите спортистки. И двете проведоха много тежка и целенасочена подготовка, затова и резултатите са на лице. Огромни благодарности към Община Козлодуй и в частност към кмета, г-жа Маринела Николова, за подкрепата, която оказва на спорта в нашата община” – каза г-н Георги Вачев, председател на Спортен клуб „Златните момчета”.

Отборът продължава активната си подготовка, като в следващия месец го очакват две състезания по бокс – в гр. Плевен и гр. Козлодуй (втори турнир по бокс „Купа Козлодуй”).

 републиканско първенство - шампиони