Спортни клубове

Дата на публикуване: 05.11.2018 16:35

Наредба № 26 на Общински съвет за условията и реда за финансово подпомагане на спортните клубове в община Козлодуй в сила от 14.05.2020 г.

 

ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ

ИСТОРИЧЕСКО И СПОРТНО НАСЛЕДСТВО СЪБРАНИ В ЕДНО

 

Традиционни спортове за община Козлодуй са волейболът, футболът и конният спорт. В последното десетилетие наред с тях възникнаха и клубове по бейзбол, плуване, таекуон-до, културизъм и силов трибой, джудо, тенис на маса, шахмат и хандбал. Повечето от тях вече имат своите успехи в национални и международни турнири.

Градът разполага със спортна зала. През пролетта на 2002 г. бе пуснат в експлоатация изграденият от атомната централа плувен комплекс – покрит и открит басейн, фитнесзала и сауна. В зоната за спорт и отдих непосредствено до река Дунав е добре поддържаният тенискорт. Във всички села има стадиони, стопанисвани от кметствата. В с. Бутан се намира най-добре поддържаната и най-голяма база за конен спорт в региона, а местният клуб има редица национални състезатели и постижения.

Спортни клубове в Община Козлодуй


СКТМ "Белун" - тенис на маса


Спортен клуб по тенис на маса „Белун” гр. Козлодуй е създаден през 2011 год. като сдружение за осъществяване на общественополезна дейност.
Съгласно устава на сдружението в него членуват само хора, които имат желание и възможност за участие в спортни състезание от републикански и регионален мащаб и са постоянни в тренировъчния процес. В дните и часовете, когато клуба провежда тренировки, достъпа на не членунащи в клуба е свободен, с цел да могат желаещите да получат необходимите напътствия и уроци по тенис на маса.

Клуба се състои от 12 редовни членове, които заплащат членски внос. Всичките са регистрирани в Българската федерация по тенис на маса и притежават състезателни картони.

Общо картотекирани състезатели на клуба са 16 човека

През сезон 2018/2019 г. клуба участвува с един отбор в „Б” Републиканска Северна група по тенис на маса мъже, един отбор във „В” Републиканска Северозападна група мъже и отбор в „А” Северна група жени.

Първият отбор затвърди доброто си участие в „Б” Северна група, като зае пето  място в Северозападната „В” група.

Отбор „Белун I” се състои от петима състезатели ПеткоПетков, Калин Тодоров, Иван Велков, Йонко Петков и Ивайло Петков.

Отбор „Белун II” е представен от Евгени Първанов, Ивайло Иванов, Александър Стоянов, Йосиф Велев, Владимир Николов.

Отбор жени Валентина Яшинова, Христина Кирова, Моника Тодорова, Боряна Петкова.

СКТМ „Белун” активно участва и дългогодишния турнир на Северозападната лига. И за изминалата година първия отбор на клуба отново стана първи в този турнир. В Северозападната лига по тенис на маса вземат участие отбори от Монтана, София, Берковица, Лом, Враца, Червен бряг, Луковит.

Клъбът редовно участва в регионални състезания, организирани от различни общини – Луковит, Монтана, Враца, Берковицаы Червен бряг, Габрово, Шумен, Велико Търново и др.

Две години подред 2014-2015 г. клуба е домакин от Републиканските състезания от Северозападнага „В” група.

Клубът има четирима правоспособни съдии от втора група и един от първа.

 


ВК ”Козлодуй” – волейбол
Волейболен клуб “Козлодуй” се създава през 2003 година и извършва системна целогодишна учебно–тренировъчна работа със следните отбори и подготвителни групи: мъже и юноши старша възраст, момчета 14-15 години, момчета 12-13 години, деца под 12 години /подготвителна група/. Мъжкият отбор на клуба е участник в “А” национална волейболна група в конкуренция с отбори от градовете:
Трън, Ябланица, Брезник, Пирдоп, Ихтиман.

 


СК ”Таекуон-до”
SK_TaekuondooТаекуон-до клуб “Джонг-Тонг”, гр. Козлодуй е основан през 1994 година по инициативата на г-н Цветан Симеонов. През 1998г. четирима състезатели от kозлодуйския клуб са в редиците на представителния отбор на България и на Балканиадата, проведена в Сърбия. Печелят шест медала. В края на същата 1998г. клубът достига и до световния подиум след спечелване на две световни титли в Корея в лицето на своя треньор г-н Цветан Симеонов. През следващите години и в момента клубът се радва на добри постижения. 

 

 

 

 

 


ПК ”Атомик” – плуване
PK_Atomik

Плувен клуб “Атомик” се създава през 2005 година и още същата година е приет за редовен член на Българска федерация “Плувни спортове”. През 2007 година за първи път съвместно с Община Козлодуй Плувен клуб “Атомик” организира и провежда детски плувен турнир за купата на Община Козлодуй в рамките на Ботевите празници. В турнира вземат участие шест клуба от страната – София, Пловдив, Русе, Враца, Благоевград, Козлодуй. 

 

 

 

 


КСМ ”Максимус” - силов трибой

Клубът е създаден и регистриран през 2002г. с  председател Светослав Цветков. Застъпено е развитието на два основни спорта – културизъм и силов трибой. Най-голямо развитие в спорта “Силов трибой” има през 2004г., когато клубът става вицешампион на България отборно. В клуба има медалисти от световни и европейски първенства по силов трибой и културизъм. През 2007г. клубът бележи големи постижения в културизма – двама финалисти по натурален културизъм на турнира “Натурал Мистър Олимпия” в град Солун – Гърция и още няколко медала от международни турнири.
През 2008г. в резултат на засилената работа с юношите и привличане на нови състезатели клубът отбелязва голям напредък и в тяхната възрастова група – завоювани са 16 медала. Клубът има участник и на Европейското първенство по силов трибой в Чехия.Търсене

Резултати от анкета

Колко често ползвате услугите на Общинска администрация?

Вие вече сте дали своя глас по този въпрос в анкетата!
Резултати :
Всеки месец :
0 % Complete (success)
Няколко пъти годишно :
100 % Complete (success)
Един-два пъти годишно :
0 % Complete (success)

Какво е отношението на служителите, които Ви обслужват?

Вие вече сте дали своя глас по този въпрос в анкетата!
Резултати :
Вежливо/учтиво :
100 % Complete (success)
Формално :
0 % Complete (success)
Грубо :
0 % Complete (success)

В каква степен получавате нужната Ви информация?

Вие вече сте дали своя глас по този въпрос в анкетата!
Резултати :
Напълно :
100 % Complete (success)
Отчасти :
0 % Complete (success)
Не мога да преценя :
0 % Complete (success)

Facebook

 

Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи