Новини
Есенно почистване на община Козлодуй
14.09.2020

Днес, 14 септември 2020 г., служители на общинска администрация, на ОП „Комунална дейност”, на ОП „Стопанска дейност и реклама”, служители от АЕЦ „Козлодуй”, ДП РАО, от кметствата по населените места (с. Хърлец, с. Гложене, с. Бутан и с. Крива бара), училища, детски градини, читалища, граждани участваха в акция по почистване на града и населените места на територията на общината.

Кметът на община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, заместник-кметът, г-жа Гинка Иванова и секретарят на Община Козлодуй, г-жа Лиляна Рашкова, също се включиха в почистването на града.

 

По време на инициативата бяха отстранени храсти, бяха събрани листа и отпадъци, бяха окастрени дървета. Почистиха се градските площи, от входа на гр. Козлодуй до ресторант „Бриз”, Зоната за отдих и спорт – Дигата, Ботев парк, териториите около училищата, детските градини и общежитията на АЕЦ „Козлодуй”.

 

АЕЦ „Козлодуй”, освен човешки ресурс, осигури моторни коси, храсторези за почистване на зеления отпадък, камион, както и чували, ръкавици и минерална вода. ДП РАО също се включиха активно в почистването, като осигуриха допълнително чували, ръкавици и минерална вода.

 

Благодарение на акцията „Да изчистим заедно нашата община”, в която взеха участие близо 200 доброволци, бяха събрани и извозени 500 кг. листа и клони, около 30 кг пластмаса и 10 кг хартия и стъкло.

 

„За пореден път заедно излязохме и се трудихме рамо до рамо. Надявам се всички да продължим да се грижим за нашата красива община. Благодаря и на гражданите, които се включиха в инициативата”, каза кметът на община Козлодуй Маринела Николова.


 

 

Търсене
Харесва ли ви новата визия на сайта?
facebook