Новини
Козлодуй засия в коледна премяна
02.12.2019

На 1 декември, неделя, светлините на коледната елха и на коледната украса в Козлодуй грейнаха в пълния си блясък.

Въпреки студеното време, стотици граждани бяха дошли да се насладят на зимния празник. Сирма Стоянова, възпитаничка на Народно читалище „Христо Ботев”, откри вечерта с песента „Дядо Коледа слиза в града”. За най-малките приказните герои от „Улица Вълшебна” бяха подготвили песни, танци и игри. И тази година Дядо Коледа не пропусна да посети послушните деца на Козлодуй, на които раздаде стотици подаръци.

Добрият старец, който пристигна от далечната Лапландия, поздрави децата и покани на сцената кмета на Община Козлодуй. Г-жа Маринела Николова се обърна към присъстващите с пожелания за здраве, щастие и весели коледни и новогодишни празници. Децата и белобрадият старец отброиха заедно последните секунди до запалване светлините на коледната елха, която заблестя празнично. Фойерверки озариха Козлодуй. По улиците на града грейнаха гирлянди, светещи завеси, лампички и звезди.

Артистичната програма продължи с невероятните момичета и момчета от танцова формация „ПловдивЪ”, които зарадваха публиката със своите изпълнения. Празникът завърши с концерт на младата и талантлива певица Михаела Маринова.

Домашно приготвени баници и сладки, топъл шоколад, греяно вино и чай стоплиха присъстващите. На площада цареше празнично настроение. На тържеството присъстваха кметовете на съставните кметства на общината и общински съветници.

През следващите дни и в останалите населени места ще грейнат коледните елхи и светлини:

– 2 декември от 17:00 ч. – с. Хърлец;

– 4 декември от 16:30 ч. – с. Бутан;

– 5 декември от 17:00 ч. – с. Крива бара;

– 8 декември от 16:30 ч. – с. Гложене.Търсене
facebook
 
Харесва ли ви новата визия на сайта?