Новини
Тържествено заседание на Общински съвет и встъпване на кмета в длъжност
05.11.2019

Днес, 5 ноември, в Община Козлодуй се състоя тържествено заседание на новия Общински съвет, избран да управлява през следващите четири години. Освен кметът на общината, новоизбраните общински съветници и кметовете на населените места, присъстваха цялата общинска администрация, част от ОП „Комунална дейност”, граждани и представители на медиите.

Заседанието откри областният управител Малина Николова: „Уважаеми госпожи и господа общински съветници, за да встъпите официално в ролята на изявители и изразители на волята на вашите избиратели и жители на община Козлодуй, съгласно чл.32, ал.1 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, днес полагате клетва. Народните избраници се заклеха да спазват Конституцията и законите и да работят за интересите на гражданите на общината и тяхното благоденствие. Всеки един от общинските съветници тържествено подписа клетвен лист,  с който официално встъпва в своя мандат.

„Съгласно Решение № 109/28.10.2019 г. на Общинска избирателна комисия – Козлодуй и волята на народа, за кмет на Община Козлодуй е избрана Маринела Николова”, с тези думи официално областният управител обяви избора на гражданите на община Козлодуй. Малина Николова представи и кметовете на Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара. Маринела Николова и останалите кметове също положиха клетва.

Малина Николова връчи на кмета на община Козлодуй символите на Общината – огърлица и ключ, като и пожела още по успешен мандат и заяви, че и занапред ще има доверие и подкрепата от страна на правителството.

От своя страна Маринела Николова се обърна към всички присъстващи: „ Преди четири години, когато за пръв път влязох в тази зала, бях плаха, но много мотивирана.

Сега стъпвам уверено, познавам проблемите в Козлодуй и всички населени места, познавам хората и техните нужди. Работата, която свършихме за изминалите четири години, даде видими резултати, но занапред ни предстоят още важни проекти в полза на всички жители на нашата община. Сърдечно благодаря на нашите съграждани за огромната подкрепа! Това, че съм избрана за втори мандат за кмет на Община Козлодуй, за мен е изключителна отговорност”. В заключение кметът пожела на всички

здраве и благополучие.

Областният управител, в духа и традициите на българския парламентаризъм, покани заседанието на Общински съвет – Козлодуй да ръководи общинският съветник г-жа Николинка Тодорова.

Новият Общински съвет взе няколко решения. С тайно гласуване, със 17 гласа „ЗА”, бе избран единственият предложен кандидат за председател на ОбС от ПП ГЕРБ – г-жа Николинка Тодорова. „Заемането на поста председател на Общински съвет е изключителна отговорност, която аз поемам с ясното съзнание, че ще бъда водена от законността и интересите на гражданите на община Козлодуй. Ще разчитам на съдействие от страна на всички общински съветници! Вярвам, че за всички нас основният принцип ще бъде волята на гражданите и законността! Пожелавам успех на новия общински съвет!”, каза г-жа Тодорова.

Бе взето решение следващото заседание на ОбС, Козлодуй да се проведе на 28.11.2019 г. Също така бе избрана петчленна комисия, която да подготви предложение-проект за нов правилник за работата на общински съвет.

По традиция тържествената церемония завърши с водосвет за здраве и благоденствие.

 

 

 

Търсене
УЧАСТВАТЕ ЛИ В БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ?
facebook