Новини
Есенна кампания на „Капачки за бъдеще”
03.10.2019

Целта на кампанията, стартирала преди близо две години, е масово събиране на капачки в помощ на недоносени бебета.

Община Козлодуй предаде на пункт за рециклиране 800 кг пластмасови капачки в полза на кампанията „Капачки за бъдеще”. През март поставихме едно метално сърце в града и успяхме да съберем и предадем 231 кг капачки в пролетната кампания. След проявения отклик от страна на гражданите, през юли бяха поставени още 10 метални сърца в Козлодуй, Хърлец, Гложене, Бутан и Крива бара.  Така, до края на септември, успяхме да утроим събраното количество пластмасов отпадък, благодарение на всеки един човек, който събира капачка по капачка. Продължаваме и занапред, за да може повече малки общински болници в страната да получат ново медицинско оборудване.

След като се съберат, капачките се транспортират до фабрика за рециклиране на пластмаса, където се сортират, смилат се на много малки парченца, след което отново могат да се използват за производството на пластмасови изделия. Срещу предадените капачки организаторите получават пари – 100% от които отиват за закупуване на кувьози, които след това даряват на малки общински болници.

Данни за резултатите от кампанията в цялата страна, общото количество събрани капачки в България и броя на дарените към момента кувьози може да намерите на фейсбук страницата на кампанията „Капачки за бъдеще”: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/.

Търсене
Харесва ли ви новата визия на сайта?
facebook