Новини
Медицински и педагогически специалисти от учебни и детски заведения на територията на общината участваха в обучение на тема „Проблемите на захарния диабет в детска възраст”
10.09.2019

Община Козлодуй, съвместно с Българското Национално Сдружение по Детска Ендокринология, гр. София, проведе на 09.09.2019 г. обучение на тема „Проблемите на захарния диабет в детска възраст”. Общо 24 медицински и педагогически специалисти от всички детски и учебни заведения на територията на общината взеха участие в еднодневно обучение, което се състоя в актовата зала на СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй. Проф. Мая Константинова и д-р Галина Попова, представители на сдружението, запознаха присъстващите специалисти с особеностите на детския диабет и изискванията на хранителния режим при децата. В следобедните часове обучителите проведоха практически занимания за измерване на кръвна глюкоза с глюкомер, попълване на дневник на диабетика и съставяне на примерни менюта.

Основната цел на обучението бе медицинските специалисти да обогатят знанията си по конкретни въпроси, които са свързани с ежедневната им работа. След приключване на обучението проф. Константинова предостави на участниците брошури, флаери и др. информационни материали, свързани с темата.

„Благодаря на общината за гостоприемството и създадените условия за провеждане на обучението. Надяваме се представената от нас информация да допринесе за подобряване на грижите за децата с диабет в района”, каза професор Мая Константинова.

Търсене
УЧАСТВАТЕ ЛИ В БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ?
facebook