Новини
Как интернет да бъде безопасен?
09.02.2019

На 7 февруари, в присъствието на близо 250 ученици от V до XII клас се проведе дискусия, по повод Международния ден за безопасен интернет. Събитието е част от Младежкия календар на Община Козлодуй, а гост-модератор бе инспектор Емил Илиев от специализирания отдел „Киберпрестъпност” към ГДБОП. Присъстващите с интерес слушаха за правилата за безопасен интернет, сексуалната експлоатация в онлайн пространството и ред други примери по темата.

За втора поредна година Общински детски и младежки парламент, със съдействието на Община Козлодуй, проведе Общински конкурс за мултимедийна презентация на тема: „От теб з@виси”. Целта на конкурса бе да се предостави възможност на учениците от V до VІІІ клас от училищата на територията на общината да обменят опит и идеи за намаляване на онлайн агресията в социалните мрежи и възможните подходи за противодействие. Постъпиха 12 презентации от 17 участници от училищата на територията на общината.

Със заповед на кмета на община Козлодуй бе съставена комисия за оценяване на презентациите, в която бяха включени служители от общинска администрация, от младежки парламент и Драгомир Маринов – доброволец и обучител на кариерно консултиране на ученици.

Първо място спечели Борис Димитров, ученик в VII клас; втората наградата отиде при Симона Петрова от VIII клас, а на трето място Даяна Игнатова в V клас от Гложене. Специални награди получиха шестокласничките от Гложене Диляна Христова и Михаела Славчева и Владислав Станчев също от VI клас, но от Козлодуй.

Всички участници получиха грамоти за участие и бяха поздравени лично от инспектор Емил Илиев. Търсене
УЧАСТВАТЕ ЛИ В БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ?
facebook