Новини
Празнично премина Денят на българската община
15.10.2018

По повод Деня на българската община администрацията за трета поредна година отвори вратите си и посрещна 248 души. Десет групи от училища и детски градини, представители на пенсионерски клубове, на банки, на институции в Козлодуй и граждани посетиха сградата на Община Козлодуй. „Плакала ли сте като сте ходили на детска градина?”, „Какво правите като кмет?”, „Кога ще дойдете в нашата детска градина на гости?” бяха част от въпросите, които задаваха към кмета на общината най-малките гости в празничния ден. 
„За следващия първи юни искам да има пред всеки блок по една детска площадка”, отговори първокласник на въпрос на кмета какво очакват за следващия ден на детето. Въпроси за работата на администрацията, за важните проекти, които се изпълняват, за състоянието на спортните съоръжения, също бяха коментирани по време на Деня на отворените врати. За учениците от горните класове в обновената зала на Общината беше организирана ролева игра, в която те влязоха в ролята на общински съветници, дебатираха и „гласуваха” предложение по конкретен казус. „Вие сте първите, които влизате в ремонтираната зала на Общината и още преди общинските съветници да са заседавали, имате възможност да влезете в тази роля”, каза Наталия Предова – началник отдел „Секретариат на ОбС”.
„Научих как се гласува в ОбС. Виждам, че всяка година има все повече подобрения във всички аспекти. Няма я тази изостаналост като в други общини”, казва в анкетата си осемнадесетгодишният Александър. „Работи се за младите хора и решенията се вземат заедно с жителите на общината”, споделя и 18-годишният Иван. „Останах с впечатление, че г-жа Николова е много добър човек, който подпомага много инициативи и запазва нашите традиции”, пише 17-годишната Хрисия. „Стана ми ясно, че се полагат огромни усилия за благото на гражданите”, сподели и 18-годишната Николета. 
За всички посетители имаше подаръци, а две презентации, спрямо възрастта на гостите, бяха представени в залата на Община Козлодуй. 
„През 2016-та година, когато за пръв път организирахме отворени врати за Деня на българската община, посетителите бяха 70. В следващата година посрещнахме 190 души, а сега вече над 240 граждани, малки и големи, дойдоха, за да се запознаят с работата на администрацията. Този интерес много ме радва и се надявам, че по този начин продължаваме работата в посока да чуваме мнението на хора от всички възрасти и да се съобразяваме с техните нужди”, каза кметът Маринела Николова. 
Следобед на централния площад Роси Кирилова зарадва най-малките жители на общината с игри и забавления. 
Кметът сподели с гражданите резултатите от постигнатото през 2018 г., а за завършек на празника, бургаската група „Петте сезона” зарадва публиката със своите песни. 
Община Козлодуй получи редица поздравителни адреси по повод празника, както и картички и рисунки от най-малките посетители.


Обръщението на кмета на Община Козлодуй, г-жа Маринела Николова, по повод Деня на българската община: 

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ

12 ОКТОМВРИ, ДЕНЯТ НА БЪЛГАРСКАТА ОБЩИНА, Е ПОДХОДЯЩ ПОВОД ДА НАПРАВЯ ОТЧЕТ ЗА СВЪРШЕНОТО ПРЕЗ ГОДИНАТА И ДА СПОДЕЛЯ ПРОБЛЕМИТЕ ПРЕД ВАС – МОИТЕ СЪГРАЖДАНИ. КАТО КМЕТ НА ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ - ТОВА Е МОЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ И МОРАЛЕН ДЪЛГ.

ПОСЛЕДНАТА ГОДИНА БЕШЕ ОСОБЕНО ИНТЕНЗИВНА.

РАБОТИМ ПО ПОДОБРЯВАНЕ НА ИНФРАСТРУКТУРАТА И НАБЛЯГАМЕ НА ИЗГРАЖДАНЕТО НА ДВЕТЕ ПЪТНИ ВРЪЗКИ С НОВОТО ОКОЛОВРЪСТНО ШОСЕ.

В ХОД Е ПРОЦЕДУРАТА ЗА ЦЯЛОСТНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА ОСНОВНИЯ ПЪТ В КОЗЛОДУЙ - ОТ МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР „ДАРИС” ДО БОТЕВ ПАРК. ЩЕ СЕ ИЗГРАДЯТ НОВИ БОРДЮРИ, ТРОТОАРИ И УЛИЧНО ОСВЕТЛЕНИЕ. ДЕЙНОСТИТЕ ЩЕ СЕ ФИНАНСИРАТ СЪС СРЕДСТВА ПО СПЕЧЕЛЕН ПРОЕКТ ОТ ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ. ОЧАКВАМЕ ДО КРАЯ НА 2020-ТА ГОДИНА ТОЗИ ПРОЕКТ ДА ПРИКЛЮЧИ.

ЗАВЪРШИХМЕ ОЩЕ ЕДИН ЗНАЧИМ ПРОЕКТ – СПОРТНОТО ИГРИЩЕ В ЖК 3 ЮГ. ДЕСЕТКИ ДЕЦА МОГАТ ЕЖЕДНЕВНО ДА ИГРАЯТ ФУТБОЛ, БАСКЕТБОЛ, ВОЛЕЙБОЛ И ТЕНИС.

ОБНОВИХМЕ БОТЕВ ПАРК. НАДЯВАМ СЕ, ЧЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТЕ ОТ НОВИТЕ ПРИДОБИВКИ ТАМ.

С ЦЕЛЕВИ СРЕДСТВА ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И ОТ ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ УСПЯХМЕ ДА РЕМОНТИРАМЕ ДВЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ В КОЗЛОДУЙ. ЗАПОЧВА РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА ДВОРНИТЕ ПРОСТРАНСТВА И ПОДМЯНАТА НА СЪОРЪЖЕНИЯТА НА „МИР” И „РАДОСТ”. ПРЕЗ ЛЯТОТО НАПРАВИХМЕ РЕМОНТ И В ДЕТСКАТА ГРАДИНА В ГЛОЖЕНЕ. ТУК Е МЯСТОТО ДА БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ РОДИТЕЛИ ЗА ПРОЯВЕНОТО РАЗБИРАНЕ И ТЪРПЕНИЕ.

В ХОД Е ПРОЦЕДУРА ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА ОБЩ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН НА ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ – ДОКУМЕНТ, ОСОБЕНО ВАЖЕН ЗА ГРАЖДАНИТЕ. СЛЕД ОБЩЕСТВЕНИТЕ ОБСЪЖДАНИЯ, КОИТО СЕ ПРОВЕДОХА НА 12 ОКТОМВРИ, ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПРОЦЕДУРИТЕ ПО НЕГОВОТО ОДОБРЯВАНЕ.

РАБОТИМ УСИЛЕНО И ЗА ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ПРОЕКТА ЗА МОДЕРНИЗАЦИЯ НА БОЛНИЦАТА В КОЗЛОДУЙ. ВЪТРЕШНО ОТДЕЛЕНИЕ ВЕЧЕ Е ИЗЦЯЛО РЕМОНТИРАНО И С НОВО ОБОРУДВАНЕ. ЗАКУПЕНО Е НОВО МЕДИЦИНСКО ОБОРУДВАНЕ И ЗА ДРУГИТЕ ОТДЕЛЕНИЯ.

ВЕЧЕ РАЗПОЛАГАМЕ И С ПРОЕКТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЯ НА ЦЕНТРАЛНА ГРАДСКА ЧАСТ. ЩЕ НАПРАВЯ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА ОСИГУРЯ ФИНАНСИРАНЕ, ЗА ДА СТАРТИРАТ ДЕЙНОСТИТЕ ПРЕЗ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА.

ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „РЕГИОНИ В РАСТЕЖ” ТАЗИ ГОДИНА ПРИКЛЮЧИ САНИРАНЕТО НА 8 КЪЩИ НА СОЦИАЛНО СЛАБИ СЕМЕЙСТВА В КОЗЛОДУЙ. В МОМЕНТА ПРИКЛЮЧВА И САНИРАНЕТО НА БЛОК 66 б.  

ДО ДНИ ЗАПОЧВАМЕ РЕКОНСТРУКЦИЯТА НА СТАРИЯ ПАЗАР – ПРОЕКТ, КОЙТО ПОДГОТВЯХМЕ ДВЕ ГОДИНИ.

ИМАМЕ ИЗГОТВЕН ПРОЕКТ И ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ НА УЛИЧНОТО ОСВЕТЛЕНИЕ В КОЗЛОДУЙ. ДО НЯКОЛКО МЕСЕЦА ЩЕ ПОДМЕНИМ И  ОСВЕТЛЕНИЕТО ПО ЦЕНТРАЛНИТЕ УЛИЦИ НА ХЪРЛЕЦ, ГЛОЖЕНЕ, БУТАН И КРИВА БАРА.

РАБОТИМ И ПО ПРОЕКТ ЗА ЦЯЛОСТНО ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ НА ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ.

ВЯРВАМ, ЧЕ ВСИЧКИ ДРУГИ ПРОМЕНИ В ГРАДА ГИ ВИЖДАТЕ ЕЖЕДНЕВНО.

И НА МЕН МИ СЕ ИСКА ПО-БЪРЗО ДА СЕ ДВИЖАТ ПРОЦЕДУРИТЕ И ПО-БЪРЗО ДА ИМАМЕ РЕЗУЛТАТИ. ЗА ТРИ ГОДИНИ СИ ДАДОХ СМЕТКА, ЧЕ НЕ ВИНАГИ МОЖЕМ ДА СЕ ДВИЖИМ С ТЕМПОВЕТЕ, КОИТО ОЧАКВА НАСЕЛЕНИЕТО ОТ НАС.  

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

ВСИЧКИ ВИЕ СТЕ АКТИВНИ УЧАСТНИЦИ В КУЛТУРНИЯ ЖИВОТ НА ОБЩИНАТА.

В НЕПРЕКЪСНАТО ПАРТНЬОРСТВО СМЕ С ПЕНСИОНЕРСКИТЕ КЛУБОВЕ, ЧИТАЛИЩАТА, ОБРАЗОВАТЕЛНИТЕ ИНСТИТУЦИИ, МЛАДЕЖКИЯ ПАРЛАМЕНТ. УСПЯХМЕ ДА ИЗГРАДИМ УСТОЙЧИВИ ОТНОШЕНИЯ, ОСНОВАВАЩИ СЕ НА ДОВЕРИЕ И ВЗАИМНО УВАЖЕНИЕ. ЗАЕДНО РЕАЛИЗИРАМЕ РЕДИЦА ПРАЗНИЧНИ СЪБИТИЯ, УЧАСТВАМЕ АКТИВНО В РЕДИЦА КАМПАНИИ, РЕШАВАМЕ ЕЖЕДНЕВНИ ПРОБЛЕМИ В ДИАЛОГ.

КОИ СТАРИ ПРОБЛЕМИ РЕШИХМЕ?

ПРЕЗ ЛЯТОТО НА ТАЗИ ГОДИНА ПОДПИСАХМЕ СПОРАЗУМЕНИЕ С МИНИСТЕРСТВОТО НА ФИНАНСИТЕ И ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ОКОЛНА СРЕДА 2007-2013 КЪМ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОКОЛНАТА СРЕДА И ВОДИТЕ. ОКОНЧАТЕЛНО ФИНАЛИЗИРАХМЕ КАЗУС, ПО КОЙТО РАБОТИХМЕ ТРИ ГОДИНИ. УСПЯХМЕ ДА НАМАЛИМ ФИНАНСОВАТА КОРЕКЦИЯ И ДЪЛЖИМАТА СУМА ПО ПРОЕКТА ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ВОДЕН ЦИКЪЛ НА КОЗЛОДУЙ. РЕАЛНО СПЕСТИХМЕ 3.4 МЛН. ЛЕВА НА ОБЩИНСКИЯ БЮДЖЕТ, КОЕТО ОПРЕДЕЛЯМ КАТО ГОЛЯМ УСПЕХ. 

ПРЕЗ 2018 Г. ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ИЗПЛАЩАМЕ СТАРИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА КМЕТСТВО БУТАН. КЪМ 30.09.2018 Г. СА РАЗПЛАТЕНИ 32 000 ЛВ. ОСТАНАЛИТЕ 20 000 ЛВ. НЕ МОГАТ ДА БЪДАТ РАЗПЛАТЕНИ, ТЪЙ КАТО ЛИПСВАТ ОРИГИНАЛНИ ФАКТУРИ ЗА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА. 

СЕГА Е МОМЕНТЪТ ДА СПОДЕЛЯ С ВАС ЕДИН ПРОБЛЕМ, КОЙТО ВСЕ ОЩЕ НЕ Е РЕШЕН.

ПРЕЗ 2015-ТА, ПРЕДИ НАЧАЛОТО НА МОЯ МАНДАТ СЕ ОТКРИ НОВ СТАДИОН В ЦЕНТРАЛНАТА ГРАДСКА ЧАСТ НА КОЗЛОДУЙ. ВЪПРЕКИ СЪСТОЯНИЕТО НА СЪОРЪЖЕНИЕТО, КОЕТО НЕ НИ ПОЗВОЛЯВА ПЪЛНОЦЕННО ДА ГО ИЗПОЛЗВАМЕ, КЪМ ДНЕШНА ДАТА ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ Е ОСЪДЕНА ДА ПЛАТИ 600 000 ЛЕВА НА ИЗПЪЛНИТЕЛЯ.

ТЕЗИ НАСЛЕДЕНИ ПРОБЛЕМИ МНОГО НИ ЗАТРУДНЯВАТ И НИ СПИРАТ ДА РЕАЛИЗИРАМЕ ДРУГИ ПРОЕКТИ, КОИТО СА ОСНОВНИ ЗА ЖИТЕЛИТЕ НА НАШАТА ОБЩИНА.

ЩЕ КАЖА ОТНОВО - ВЪПРЕКИ УСИЛИЯТА НА НАШИТЕ НЕДОБРОЖЕЛАТЕЛИ ДА КОМПРОМЕТИРАТ РАБОТАТА НА ОБЩИНАТА, ВЪПРЕКИ НЕПРЕКЪСНАТИТЕ ПРОВЕРКИ, НА КОИТО СМЕ ПОДЛОЖЕНИ ЕЖЕДНЕВНО, НИЕ СЕ СПРАВЯМЕ И ДОКАЗВАМЕ, ЧЕ КОГАТО РАБОТИШ СЪС СЪРЦЕ И ДУША, КОГАТО ВЛАГАШ ЦЯЛАТА СИ ЕНЕРГИЯ, ТОВА СЕ РАЗПОЗНАВА ОТ ГРАЖДАНИТЕ И ВИЕ, УВАЖАЕМИ ПРИСЪСТВАЩИ, СТЕ МОЯТА СИЛА И ПОДКРЕПА В ТРУДНИ МОМЕНТИ. 

ИЗПОЛЗАМ СЛУЧАЯ ДА БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОЛЕГИ ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА, КОИТО ВЛАГАТ ОТНОШЕНИЕ И СЪПРИЧАСТНОСТ И ЕЖЕДНЕВНО СА В УСЛУГА НА ЖИТЕЛИТЕ НА ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ. БЛАГОДАРЯ И НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ, КОИТО ВЪПРЕКИ ПАРТИЙНИТЕ РАЗЛИЧИЯ, ВЗИМАТ КОНСТРУКТИВНИ РЕШЕНИЯ В ПОЛЗА НА МЕСТНАТА ОБЩНОСТ.

БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ СТЕ ТУК, ЧЕ СМЕ ОТНОВО ЗАЕДНО!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

снимки от събитието - на ФБ страницата на Община Козлодуй. 

 

 

Търсене
УЧАСТВАТЕ ЛИ В БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ?
facebook