Спортни клубове

pdfПравилник за условията и реда за финансиране дейностите на спортните клубове в община Козлодуй

 

ОБЩИНА КОЗЛОДУЙ

ИСТОРИЧЕСКО И СПОРТНО НАСЛЕДСТВО СЪБРАНИ В ЕДНО

 

Традиционни спортове за община Козлодуй са волейболът, футболът и конният спорт. В последното десетилетие наред с тях възникнаха и клубове по бейзбол, плуване, таекуон-до, културизъм и силов трибой, джудо, тенис на маса, шахмат и хандбал. Повечето от тях вече имат своите успехи в национални и международни турнири.

Градът разполага със спортна зала. През пролетта на 2002 г. бе пуснат в експлоатация изграденият от атомната централа плувен комплекс – покрит и открит басейн, фитнесзала и сауна. В зоната за спорт и отдих непосредствено до река Дунав е добре поддържаният тенискорт. Във всички села има стадиони, стопанисвани от кметствата. В с. Бутан се намира най-добре поддържаната и най-голяма база за конен спорт в региона, а местният клуб има редица национални състезатели и постижения.

Спортни клубове в Община Козлодуй


ВК ”Козлодуй” – волейбол
Волейболен клуб “Козлодуй” се създава през 2003 година и извършва системна целогодишна учебно–тренировъчна работа със следните отбори и подготвителни групи: мъже и юноши старша възраст, момчета 14-15 години, момчета 12-13 години, деца под 12 години /подготвителна група/. Мъжкият отбор на клуба е участник в “А” национална волейболна група в конкуренция с отбори от градовете:
Трън, Ябланица, Брезник, Пирдоп, Ихтиман.


ФК ”Ботев” – футбол
FK_BotevКлубът е основан през 2000г. и развива детско-юношески футбол. Редовен участник е в
областни първенства за деца, национални и международни турнири. Най-голям успех
клубът постига през 2002г., когато печели бронзови медали от големия междинароден
турнир в гр. Велс – Австрия. През 2003г. клубът дава двама футболисти на националния
отбор на България – Пламен Трифонов и Тодор Александров.

 

 

 

 

 

 

 

 


СК ”Таекуон-до”
SK_TaekuondooТаекуон-до клуб “Джонг-Тонг”, гр. Козлодуй е основан през 1994 година по инициативата на г-н Цветан Симеонов. През 1998г. четирима състезатели от kозлодуйския клуб са в редиците на представителния отбор на България и на Балканиадата, проведена в Сърбия. Печелят шест медала. В края на същата 1998г. клубът достига и до световния подиум след спечелване на две световни титли в Корея в лицето на своя треньор г-н Цветан Симеонов. През следващите години и в момента клубът се радва на добри постижения. 

 

 

 

 

 


ПК ”Атомик” – плуване
PK_Atomik

Плувен клуб “Атомик” се създава през 2005 година и още същата година е приет за редовен член на Българска федерация “Плувни спортове”. През 2007 година за първи път съвместно с Община Козлодуй Плувен клуб “Атомик” организира и провежда детски плувен турнир за купата на Община Козлодуй в рамките на Ботевите празници. В турнира вземат участие шест клуба от страната – София, Пловдив, Русе, Враца, Благоевград, Козлодуй. 

 

 

 

 


КСМ ”Максимус” - силов трибой

Клубът е създаден и регистриран през 2002г. с  председател Светослав Цветков. Застъпено е развитието на два основни спорта – културизъм и силов трибой. Най-голямо развитие в спорта “Силов трибой” има през 2004г., когато клубът става вицешампион на България отборно. В клуба има медалисти от световни и европейски първенства по силов трибой и културизъм. През 2007г. клубът бележи големи постижения в културизма – двама финалисти по натурален културизъм на турнира “Натурал Мистър Олимпия” в град Солун – Гърция и още няколко медала от международни турнири.
През 2008г. в резултат на засилената работа с юношите и привличане на нови състезатели клубът отбелязва голям напредък и в тяхната възрастова група – завоювани са 16 медала. Клубът има участник и на Европейското първенство по силов трибой в Чехия.Търсене
УЧАСТВАТЕ ЛИ В БЛАГОТВОРИТЕЛНИ ИНИЦИАТИВИ?
facebook